Grupuri de colindători din Bistrița Năsăud, Galați și Bacău la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit astăzi, 19 decembrie 2011, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, mai multe grupuri de colindători din județele Bistrița Năsăud, Galați și Bacău.

Grupul coral al Parohiei Perișor din comuna Zagra, județul Bistrița Năsăud a interpretat colinde tradiționale, iar la final Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit grupului de colindători: „Vă mulțumim și vă felicităm. Este foarte frumos că dumneavoastră păstrați obiceiurile noastre tradiționale românești inspirate din credința creștin-ortodoxă și deodată păstrați și frumusețea costumelor populare care prin frumoasele culori aduc și ele o laudă lui Dumnezeu, pentru că arată că omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu Creator”.

În continuare, Grupul de colindători al Parohiei Liești din Protoieria Tecuci, județul Galați l-a colindat pe Patriarhul României. La final, Preafericirea Sa i-a felicitat spunând: „Felicitări pentru frumoasele colinde și pentru frumoasele costume pe care le aveți. Vă dorim pace și bucurie și să vă întoarceți sănătoși acasă”.

Ultimii colindători au fost membrii Grupului coral „Speranța” din Onești, județul Bacău care au prezentat colindele lor Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa i-a binecuvântat și felicitat pe membri grupului coral „Speranța”: „Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască pace, bucurie și mult ajutor în viață. Vă felicităm pentru faptul că încercați să aduceți bucurie într-o vreme a bucuriei și a păcii ca sărbătoare, dar în timpuri în care există și multe probleme. Noi creștinii aducem bucurie acolo unde este întristare, aducem pace unde este tulburare și aducem speranță acolo unde este singurătate și uneori deznădejde”.

Toți colindătorii au primit la final daruri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…