Grupul Tronos a lansat CD-ul Ziua Învierii

Iubitorii de muzică psaltică au avut bucuria de a asculta, duminică seara, un concert de muzică psaltică susținut de Grupul psaltic ‘Tronos’ al Catedralei patriarhale. Cu această ocazie a fost lansată și cea mai nouă apariție muzicală a grupului de psalți, CD-ul ‘Ziua Învierii’, cu cele mai frumoase cântări ale praznicului Învierii Domnului.

Biserica ‘Sfântul Spiridon – Nou’, Paraclis patriarhal, s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii de muzică bisericească, care au venit să asculte, duminică seara, concertul de cântece pascale susținut de Grupul de psalți ‘Tronos’ al Catedralei patriarhale, condus de diaconul Mihai Bucă. Acest concert a fost o prelungire a bucuriei Învierii Domnului cu cele mai frumoase cântări ale praznicului Sfintelor Paști. Cântările susținute de Grupul ‘Tronos’ sunt înregistrate și pe cea mai nouă apariție muzicală a sa, CD-ul ‘Ziua Învierii’, o modalitate de adâncire și de trăire personală a praznicului Învierii de fiecare credincios în parte, care poate asculta frumoasele cântări pascale ori de câte ori dorește.

Mulțimea credincioșilor și grupul de psalți au fost binecuvântați de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, care a rostit un cuvânt de învățătură despre imnele pascale, drept o cale de trăire a vieții Bisericii, de pătrundere în taina Învierii. ‘Atunci când ne împărtășim cu credință din lumina lui Hristos izvorâtă din mormântul Lui, risipim întunericul ce ne împresoară sufletele. Când ne împărtășim de bucuria întâlnirii cu Hristos, Cel răstignit și înviat pentru mântuirea neamului omenesc, risipim întristarea și teama care de multe ori ne cuprinde când ne lăsăm sufletele și mințile prea mult copleșite de greutățile acestei lumi trecătoare. De aceea este așa de important să participăm la viața Bisericii, la Sfânta Liturghie și la marile praznice ale creștinătății care definesc viața noastră ca o cale care duce spre Înviere, care duce spre Împărăția lui Dumnezeu’, a spus Preasfințitul Ciprian Câmpineanul.

CD-ul conține cântece de la Utrenia Învierii

La finalul evenimentului a fost prezentat CD-ul ‘Ziua Învierii’, înregistrat în condiții foarte bune de sunet și acustică, de Grupul ‘Tronos’, în Biserica Mărcuța din Capitală, chiar în timpul Săptămânii Luminate.

‘Ziua Învierii’ conține principalele momente și cântări ale Utreniei Învierii: ‘Hristos a Înviat’ pe glasul V, adaptat de diaconul Mihail Bucă, Irmoasele cântărilor Canonului Învierii, compuse de Macarie Ieromonahul, Condacul și Luminânda Învierii, Laudele Învierii și Stihirile pascale și cântarea ‘Ziua Învierii’ pe glasul V, compusă de Nectarie Frimu. CD-ul conține și Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur la sărbătoarea Învierii, care se citește în biserici la începutul Sfintei Liturghii din noaptea Paștilor. ‘Am lansat acest CD cu mare bucurie pentru cei care iubesc muzica bizantină, fiind o lucrare plină de viață care ne aduce în lumină bucuria Învierii Domnului, ca o mărturisire care trebuie făcută în această perioadă pascală. Mulțumim Preafericitului Patriarh Daniel pentru că a binecuvântat ca acest concert să se țină în biserica aceasta încăpătoare și pentru că se ocupă cu foarte multă dragoste de muzica bizantină românească’, ne-a declarat diaconul Mihai Bucă, conducătorul Grupului ‘Tronos’.

CD-ul ‘Ziua Învierii’ se găsește la magazinele bisericești și la pangarele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente