Grupul psaltic Kinonia în vizită în orașul Olomouc, Cehia

În perioada 11-13 octombrie, membrii Grupului psaltic Kinonia, al Episcopiei Severinului și Strehaiei, s-au aflat în vizită în orașul Olomouc, Cehia, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Activitatea s-a derulat în cadrul proiectului ‘Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național’, implementat în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Muzeul Regiunii Porțile de Fier și Universitatea din Presov. Obiectivele vizate pe durata vizitei au fost: cunoașterea modului de organizare a centrelor de păstrare și promovare a patrimoniului cultural din Olomouc, cunoașterea legislației europene în domeniul patrimoniului cultural, cunoașterea de bune practici în domeniul patrimoniului cultural, precum și analizarea modului de desfășurare a activităților din cadrul proiectului în care este implicat partenerul transnațional. Psalții români au vizitat Institutul de Studii Bizantine și Creștin-Ortodoxe, Muzeul de Artă și Muzeul Arhidiecezan din Olomouc și au purtat discuții cu reprezentanții acestor instituții și cu responsabilii desemnați cu păstrarea, clasarea și promovarea bunurilor de patrimoniu.

Pe durata întâlnirilor, delegații severineni au formulat propuneri privind modul de desfășurare a activităților ce urmează a fi derulate în colaborare cu partenerul transnațional, Universitatea din Presov, Slovacia, precum și în ceea ce privește amenajarea celor 11 centre de lucru din România. De asemenea, s-a stabilit o agendă orientativă pentru seminariile de lansare a platformei online și a aplicațiilor informatice a căror desfășurare este prevăzută în lunile 7-8 de proiect. În ultima zi a vizitei oficiale, cei patru psalți severineni au susținut un concert de muzică, valorificând creații muzicale psaltice.

Comentarii Facebook


Știri recente