Grupul parohial Tinerii Maicii Domnului din Craiova, la ceas aniversar

Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului”, al Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova a organizat miercuri, 8 august 2012, la Mănăstirea Jitianu un moment festiv, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a cinci ani de activitate a Grupului parohial.

„Am dorit să marcăm acest moment aniversar în locul unde Grupul „Tinerii Maicii Domnului” lua ființă acum cinci ani. Întrunirea noastră festivă am început-o cu o slujbă de mulțumire pentru darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra noastră. Am prezentat apoi realizările tinerilor și importanța implicării lor în acțiunile filantropice. În semn de prețuire, am oferit diplome de mulțumire credincioșilor care au sprijinit tinerii în activitățile lor și de merit tinerilor, pentru osteneala depusă în tot acest timp”, a menționat părintele Mihai Scorbură, coordonatorul grupului de tineri.

De asemenea, au fost difuzate mai multe filme în care au fost prezentate activitățile tinerilor și un scurtmetraj premiat în acest an de către Patriarhia Română. La eveniment a fost prezent și părintele ieromonah Gherontie Ciupe, vicar administrativ al Episcopiei Devei și Hunedoarei, fost ecleziarh al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Dumitru” din Craiova, care le-a vorbit tinerilor despre necesitatea și importanța unor astfel de întâlniri sub patronajul Bisericii.

Cuvânt de învățătură pentru tineri

„Mă bucur tare mult pentru că vă reuniți fiindcă noi, ca preoți, adesea întâlnim tineri care au ei ceva credință, dar nu și-o pot manifesta la școală sau la facultate. Dacă încep să mărturisească câte ceva din credința lor, imediat ceilalți îi anihilează. Dar dacă vă întâlniți în astfel de grupuri, atunci ceea ce simți tu simte și celălalt și căpătați curaj unul de la altul. Dacă te însoțești cu colegi care fac lucruri negative, vrând nevrând te atrage și pe tine în direcția respectivă, dar dacă te întâlnești cu oameni care merg la biserică și care mai fac și fapte pozitive, te influențează în direcția bună.”, le-a spus tinerilor prezenți parintele ieromonah Gherontie.

Totodată, părintele ieromonah i-a păvățuit credincioșii să citească Proloagele, pentru a culege exemple duhovnicești din Viețile Sfinților. „Tot așa, dacă citiți în fiecare zi Proloagele, văzând ce au făcut sfinții te determină și pe tine să faci fapte bune. În fiecare din noi este un posibil sfânt, pe care noi îl chinuim cu păcatele noastre, noi nu îl lăsăm să fie sfânt”, a subliniat părintele ieromonah Gherontie Ciupe.

Tinerii au fost încântați de acest eveniment și spun că își doresc și pe viitor să se implice în proiectele inițiate de Grupul parohial al Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi”. „Suntem binecuvântați că facem parte din acest grup, că l-am cunoscut pe părintele și am fost primiți în sânul acestei mari familii a tinerilor creștin – ortodocși. Încercăm să fim aproape de Biserică, de Dumnezeu, să ne păstrăm uniți”, a spus Ionela Terheci.

Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului” desfășoară activități culturale, sportive, recreative și filantropice, îndeosebi în rândul copiilor. Astfel, au fost încheiate parteneriate cu mai multe grădinițe și centre speciale din Craiova, printre care Centrul de îngrijire și recuperare a copilului cu handicap sever „Noricel”.

Comentarii Facebook


Știri recente