Grupul Parohial de la Paraclisul mitropolitan din Craiova, în pelerinaj la mănăstirile de pe malul Mării Negre

Membrii din grupul parohial ‘Tinerii Maicii Domnului’, de la Paraclisul mitropolitan ‘Sfântul Gheorghe Vechi’ din Craiova au mers, în perioada 19-24 iulie, în pelerinaj la mănăstirile de pe litoralul românesc al Mării Negre, informează „Ziarul Lumina”. Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Tinerii au fost însoțiți de părintele Mihai Scorbură, coordonatorul grupului. Principalele obiective au fost Mănăstirea Techirghiol și Mănăstirea ‘Sfânta Elena’ de lângă stațiunea Neptun. Din program nu au lipsit activitățile cu caracter catehetic, participarea la slujbe, lectura din viețile sfinților, concursurile de muzică bisericească și alte activități.

‘Este deja un obicei pentru noi să organizăm astfel de manifestări. Au devenit un adevărat exercițiu de consolidare a cunoștințelor religioase și un bun prilej de catehizare practică. Luna aceasta împlinim opt ani de existență și sper ca activitățile pe care le desfășurăm să fie cât mai rodnice, iar tinerii noștri să ajungă să slujească cu vrednicie și dăruire Biserica’, a declarat părintele Mihai Scorbură.

Grupul parohial ‘Tinerii Maicii Domnului’ a luat ființă pe 8 august 2007 la Mănăstirea Jitianu, din inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan. Actualmente numără peste 50 de membri care își desfășoară activitatea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, în jurul Paraclisului mitropolitan ‘Sfântul Gheorghe Vechi’ din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…