Grupul muzical Artegiovane din Tione di Trento – Italia concertează în România la invitația Mitropoliei Olteniei

Grupul muzical Artegiovane al Asociației de tineret Orizzontegiovane din Tione di Trento – Italia, organizează cu sprijinul Fundației „Cuvântul care zidește”, patronată de Mitropolia Olteniei, o serie de 3 concerte de muzică ușoară ce vor fi susținute în zilele de 30 aprilie, 1 și 2 mai în Craiova și Tismana după cum urmează:

– primul concert va fi susțimut în cadrul Penitenciarului de Minori și Tineri din Craiova joi 30 aprilie începând cu orele 16,00

– cel de-al II-lea concert este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova, vineri 1 mai în Piața „Mihai Viteazul” din Craiova începând cu orele 20,00.

– ultimul concert va fi organizat sâmbătă 2 mai începând cu orele 18,00 în cadrul Conferinței Tinerilor Ortodocși din Oltenia, ce se desfășoară în zilele de 1 – 3 mai la Tismana.

Grupul muzical Artegiovane a susținut până în prezent un număr impresionant de concerte pentru tineret, în întreaga lume. Scopul acestor concerte este de a promova schimburile interculturale precum și valorile sociale și morale ale vieții comunitare. De asemenea, în contextul actual, concertele susținute de grupul muzical Artegiovane au menirea de a cultiva legaturile firești din punct de vedere cultural și social dintre România și Italia.

În programul vizitei grupului de tineri din Italia este cuprinsă și susținerea unei conferințe la Facultatea de Teologie din Craiova, având ca temă: Etica economico – socială a lumii de azi.

Conferința se va desfășura joi 30 aprile orele 12,00 la sala 467 a Universității din Craiova și va fi susținută de către Prof. Univ. Dr. Tiziano Salvatera de la Facultatea de Științele Comunicării a Universității Saleziene din Roma, domnia sa fiind și directorul Asociației Orizzontegiovane.

Amintim faptul că Fundația „Cuvântul care zidește” a încheiat anul acesta un protocol de colaborare cu Asociația Orizzontegiovane în vederea realizării de schimburi interculturale și interreligioase în beneficiul tinerilor.

Sursa: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente