Grupul „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului a lansat un album

În această săptămână s-a finalizat înregistrarea albumului de muzică bisericească denumit sugestiv ‘Pașii pelerinului’, în interpretarea grupului vocal ‘Katharhsis’ al Episcopiei Caransebeșului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. CD-ul audio a apărut la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, și prin efortul membrilor grupului vocal condus de teologul Alin Buliga. Intitulat ‘Pașii pelerinului’, albumul conține pricesne cântate la slujbe religioase, la hramuri și sărbători. Scopul lansării acestui album este unul pastoral-misionar și întâmpină nevoile credincioșilor de a cunoaște mai bine muzica bisericească.

Albumul a fost lansat la hramurile mănăstirilor din Episcopia Caransebeșului din ziua Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, unde mii de pelerini au avut posibilitatea să asculte pricesnele cântate la pelerinajele de la mănăstirile din Banat și Ardeal, interpretate de tinerii grupului ‘Katharsis’. ‘Am dorit în mod deosebit să imprimăm acest album, din rațiuni pastorale și misionare la solicitările credincioșilor din eparhie, care au ascultat cântările interpretate de tinerii noștri la vizitele pastorale pe care le desfășurăm. Aceste pricesne sunt foarte cunoscute, iar credincioșii noștri le cântă la pelerinaje, hramuri monahale și alte slujbe ale Bisericii. De aceea am dorit să oferim posibilitatea de a permanentiza această lucrare pastorală și în casele oamenilor, care din binecuvântate pricini nu pot participa la pelerinajele din eparhia noastră. Am intitulat acest album ‘Pașii pelerinului’, pentru că pelerinul duce prin pașii săi atmosfera duhovnicească în casa lui, iar prin achiziționarea acestui album nădăjduim că o poate permanentiza’, a spus Preasfințitul Episcop Lucian.

Grupul ‘Katharsis’ a fost înființat la 1 septembrie 2006, la inițiativa Preasfințitului Lucian, pentru a crea o ambianță care să intensifice trăirea spirituală din timpul slujbelor religioase oficiate de ierarh, prin muzica psaltică interpretată în stil bizantin, dinamic. ‘Ulterior, aria activităților pe plan muzical s-a extins, întrucât am organizat concerte și am participat la diverse manifestări cultural-spirituale bisericești precum serate duhovnicești sau conferințe’, a explicat Alex Matasă, membru al grupului.

Comentarii Facebook


Știri recente