Grădinițe ortodoxe în fiecare cartier din Cluj

Grădinița „Sfântul Stelian” aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului și-a cinstit luni, 26 noiembrie, patronul spiritual. Cu acest prilej, instituția de învățământ a organizat „Ziua porților deschise”. Dimineață, în mijlocul copiilor și educatorilor a fost prezent Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

Ierarhul a asistat la un program artistic susținut de cei aproximativ 50 de copii, iar la final le-a oferit acestora câteva îndemnuri duhovnicești și le-a împărțit daruri și iconițe. „Pentru viitorul nostru, educația religioasă este de maximă importanță. Dar, pe lângă ora de religie care se predă în școlile de stat, e foarte necesar învățământul confesional. Am zis sporadic, pe ici, pe acolo, că există școli, să dea Dumnezeu să fie cât mai multe școli bune, puse la punct, cu dascăli consacrați, devotați, pentru că nu firma școlii contează, ci dascălii care se ocupă de copii au mare importanță”, a spus IPS Mitropolit Andrei. De asemenea, ierarhul a arătat că pe lângă Grădinița „Sfântul Stelian”, care și-a sărbătorit patronul spiritual, și Colegiul Ortodox din Cluj, este nevoie să se mai deschidă și alte instituții de învățământ patronate de Biserică.

După-amiază, copiii Grădiniței „Sfântul Stelian” s-au bucurat și de prezența artistei Ada Milea, care le-a prezentat învățăceilor un program special. Unitatea de învățământ preșcolar funcționează într-un spațiu modern de învățare ce aparține arhiepiscopiei. Aici se oferă posibilitatea micuților să învețe în sistem de program redus sau program prelungit. Copiii beneficiază de cursuri de pictură, de limbi străine, engleză și germană.

Directorul economic al Arhiepiscopiei Clujului, Sorin Câlea, a precizat că pe viitor se intenționează înființarea unor astfel de grădinițe în toate cartierele orașului.

Grădinița „Sfântul Stelian”, patronată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, și-a deschis porțile pentru micuți în anul școlar 2008-2009. În prezent, are trei grupe în care sunt cuprinși 55 de copii preșcolari. „Funcționăm cu autorizație a Ministerului Educației și Cercetării, avem încadrat personal calificat: trei pe post de educatoare, trei pe post de îngrijitoare, precum și profesori care vin și predau disciplinele opționale pentru copiii grădiniței noastre”, a spus Sorin Câlea, care a adăugat că pe viitor se încearcă să se extindă acest tip de grădiniță în fiecare cartier al municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente