Grădiniță ortodoxă la Timișoara

Joi, 17 septembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului s-a deschis prima gradiniță ortodoxă din Timișoara, după cum informează Biroul de Presă al Mitropoliei Banatului.

Proiectul Grădinița „Troița” se desfășoară cu sprijinul Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Eparhiei Timișoarei, care a oficiat și slujba de sfințire, adresându-le părinților și copiilor un cuvânt de bun venit. Pe lângă, grădinița se află și sub patronajul Asociației Prologos, în parteneriat cu Fundația Antimis și cu Parohia Ortodoxă Română Fabric Vest din Timișoara.

Porțile grădiniței s-au deschis pentru aproximativ 45 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Grădinița se dorește a fi prima instituție de învățământ preșcolar cu program prelungit din, ce își desfășoară activitatea în lumina valorilor ortodoxe, după învățăturile Sfinților Părinți și după modelul parohial de comuniune: dragostea față de Dumnezeu, iubirea de aproapele, smerenia și ascultarea.

Activitățile de bază sunt elaborate conform programelor Ministerului Educației, cuprinzând: educarea limbajului, activități matematice, cunoașterea mediului, educație estetică și educație fizică. Însă, pe lângă acestea, se vor avea în vedere și alte activități specifice grădiniței, cum ar fi: muzica bisericească, pictura laică și bisericească de tip bizantin, participarea la Sfânta Liturghie, serbări organizate cu prilejul sărbătorilor din calendarul ortodox, excursii, expoziții cu lucrările celor mici și alte activități opționale. De asemenea, se are în vedere o strânsă colaborare cu Teatrul de păpuși „Merlin” din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…