Grădinița Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și-a deschis porțile

Grădinița ‘Buna Vestire’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și-a deschis porțile Luni, 10 septembrie 2012, pentru 110 preșcolari, care vor parcurge cursurile instituției în anul 2012-2013, după cum ne informează Ziarul Lumina.

La Grădinița ‘Buna Vestire’, instituție de învățământ patronată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, a avut loc luni deschiderea festivă a noului an școlar. Cei 110 preșcolari înscriși, însoțiți de părinți și bunici, au participat la slujba religioasă de binecuvântare oficiată de arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, și de pr. Narcis Constantin Axinte, responsabil al Centrului de Incluziune Socială Iași și consilier în cadrul Sectorului de Asistență socială și medicală ‘Diaconia’ al Arhiepiscopiei Iașilor. La eveniment au mai fost prezente Cristina Gheorghe, director executiv al Fundației ‘Varlaam Mitropolitul’, și monahia Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare și consiliere ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Iași.

Arhim. Hrisostom Rădășanu, sub a cărui purtare de grijă se desfășoară activitatea grădiniței, în cuvântul de deschidere adresat celor prezenți, a vorbit despre apropierea Bisericii față de instituția familiei. ‘Este din ce în ce mai greu să fim familie adevărată astăzi, când trăim în comunități mari, dar avem prieteni din ce în ce mai puțini. Din această cauză a îndepărtării sufletești a unora de alții, familiile sunt cele care suferă cel mai mult, trăind de cele mai multe ori însingurate. Cu toate acestea, observându-vă cât de fericiți sunteți astăzi, realizez că cei care v-au unit astăzi sunt copiii pe care i-ați încredințat în brațele Bisericii, așteptând de la ea binecuvântare, bucurie, dragoste și, nu în ultimul rând, duhul de comuniune care să ne aducă împreună spre slava lui Dumnezeu și spre binele copiilor voștri’, a spus arhim. Hrisostom Rădășanu.

În continuare, a urmat cuvântul doamnei Andreea Mangalagiu, directoarea Grădiniței ‘Buna Vestire’, care, în numele întregului personal al grădiniței și al Fundației ‘Varlaam’, a urat bunicilor, părinților și copiilor un an binecuvântat, plin de bucurie, încredere și credință.

Grădinița ‘Buna Vestire’ este o inițiativă educațională privată susținută de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, funcționând din anul 2006. În luna septembrie a anului trecut, grădinița s-a mutat în locația ultracentrală din str. Costachi Negri.

Comentarii Facebook


Știri recente