Grădinița din curtea Parohiei Mavrogheni din București și-a deschis porțile

Toate grădinițele și școlile din țară și-au primit la începutul acestei săptămâni școlarii. Și grădinița Parohiei Mavrogheni din Capitală și-a deschis anul acesta, pentru a doua oară, porțile.

În anul școlar 2010-2011, în cadrul acestei instituții funcționează două grupe de copii. Grădinița Mavrogheni, aflată în curtea Bisericii, este a două grădiniță din București înființată în cadrul unei parohii, informează TRINITAS TV.

„Anul acesta se apreciază faptul că șapte mii de copii au rămas în afara procesului instructiv-educativ fără ca să fie în aceste Plecând de la această necesitate, Biserica, sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, am considerat că este necesar să ne angajăm în această lucrare de ridicare și de educare a tinerei generații prin școală, prin grădiniță. Motivația este și alta. O grădiniță parohială sau o grădiniță creștină ortodoxă are toate componentele educaționale pe care le are o grădiniță de stat, dar are în plus și alte componente și anume, componenta spirituală, religioasă în educație”, a spus părintele Dumitru Pintea, parohul Bisericii Mavrogheni.

Copiii înscriși la această grădiniță beneficiază de cele mai bune condiții. Sălile sunt noi, iar personalul didactic are o bogată experiență în domeniu. Programul activităților nu diferă de cel al grădinițelor de stat sau particulare, doar că se pune mai mult accent pe educația morală a celor mici.

Grădinița Parohiei Mavrogheni funcționează în prezent cu program normal. În viitorul apropriat se dorește ca instituția să funcționeze și cu program prelungit.

Comentarii Facebook


Știri recente