Gradinita cu program prelungit Sfantul Sava – in sarbatoare

Aici, incepand cu ora 10.00, au avut loc manifestari consacrate patronului spiritual al gradinitei, Sfantul Sava cel Sfintit. Gradinita Sfantul Sava este o unitate de invatamant cu traditie. Infiintata in urma cu peste o jumatate de secol, ea se afla sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei de cinci ani de zile.

Manifestarile de astazi au inceput cu o slujba de sfintire a apei si un Te Deum. Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Prea Cucernicul Parinte Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului I Iasi, care a transmis cadrelor didactice si copiilor binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Manifestarile s-au incheiat cu un program artistic prezentat de copii.

La ora actuala, gradinita are peste doua sute de copii cu varste cuprinse intre trei si sase ani, impartiti in opt grupe. De ei se ocupa 17 cadre didactice si personalul auxiliar. Este demn de mentionat ca numerosi preoti isi dau copiii la aceasta gradinita.

Gradinita se bucura nu numai de sprijin spiritual din partea Bisericii, ci si de sprijin material. O parte din mobilierul din dotare a fost adus din Suedia si daruit unitatii. Televizorul color si aparatura video au fost daruite personal de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La sfarsitul lunii octombrie, personalul didactic si o parte dintre parintii copiilor au efectuat un pelerinaj la zece manastiri din judetul Neamt, cheltuielile materiale fiind suportate de ambele parti.

Atmosfera de sarbatoare a fost intregita de vocile elevilor de la Seminarul Teologic Sfantul Vasile cel Mare, care au interpretat colinde de Craciun. Ei au urat copiilor si cadrelor didactice sanatate, spor in activitatea pe care o desfasoara si traditionalul La Multi Ani!

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente