Gradinita ‘Buna Vestire’ de la Casa ‘Diaconia’ a Centrului eparhial Iasi a fost sfintita

In cadrul sarbatorilor hramului Sfintei Cuvioase Parascheva a fost sfintita astazi Gradinita ‘Buna Vestire’ de la Casa ‘Diaconia’ a Centrului eparhial Iasi. Slujba de sfintire a fost oficiata de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu IPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina, PS Casian, episcop al Dunarii de Jos, si PS Corneliu Barladeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor. In cuvantul de invatatura de dupa oficierea slujbei de sfintire, IPS Mitropolit Efrem l-a felicitat pe IPS Mitropolit Daniel pentru initiativa infiintarii unei asemenea gradinite: ‘Acum am o mare bucurie datorita faptului ca iata se sfinteste o noua gradinita in orasul dvs., este o frumoasa si serioasa incercare de oferire catre societate a Bisericii. Vreau sa adresez sincere si calde felicitari IPS Mitropolit Daniel, care a avut ideea infiintarii acestei gradinite. Felicitari si multumiri tuturor colaboratorilor care au contribuit la realizarea acestei idei. Daca dorim ca sa se pastreze credinta si binecuvantarea lui Dumnezeu in inimile poporului nostru, aceasta credinta trebuie sa o sadim in inimile nevinovate ale copiilor, pentru ca inima si sufletul copilului sunt locuri pe care putem scrie, si in felul acesta putem sa formam sufletul copiilor conform principiilor Bisericii Ortodoxe. Deci, este o lucrare plina de speranta si de optimism. Dorim ca cei care vor trece prin aceasta gradinita, copiii sa ajunga cetateni buni, viitor ai societatii noastre si fii corecti si energici ai Bisericii’.

A urmat apoi cuvantul IPS Parinte Mitropolit Daniel care a evidentiat rolul pe care il va avea Gradinita ‘Buna Vestire’, sfintita astazi: ‘Acesti 6-7 ani de acasa si de la gradinita sunt temelia formarii personalitatii oamenilor. S-a spus foarte frumos ca ceea ce invata copilul o data cu alaptarea de la mama sa, nu iese din spiritul sau decat o data cu sufletul. Deci, exista o legatura deosebita intre formarea copilului si dezvoltarea personalitatii intr-o gradinita crestina in care ei simt iubirea lui Hristos fata de ei, manifestata prin parinti, prin educatori si prin binefacatori, cei care ajuta’.

Gradinita ‘Buna Vestire’ functioneaza din data de 15 septembrie 2006. La aceasta unitate scolara invata 50 de elevi, impartiti in trei grupe. O prezentare a acestei institutii ne-a fost facuta de Ioana Roxana Chiriac, directorul gradinitei: ‘Gradinita are o capacitate de 60 de locuri, dispuse in trei grupe. Mobilierul este nou, multifunctional, facut dupa gusturile copiilor si la initiativa educatoarelor care au fost selectate prin interviuri foarte serioase. Gradinita functioneaza cu un program prelungit, de la ora 07.00 la 19.00, in functie de programul parintilor, si include, in afara de programul de masa, programa aprobata de minister aflata in vigoare, cursuri de limba straina si educatie moral, civica-religioasa. La aceasta gradinita poate sa ajunga oricine, in limita locurilor disponibile, unde copiii vor avea o educatie absolut normala ca intr-o gradinita de stat, precum si acest adaos pe care noi l-am adaugat la initiativa parintilor’.

Comentarii Facebook


Știri recente