Grade profesionale în preoție

150 de preoți din Mitropolia Munteniei și Dobrogei vor participa în perioada 3-18 septembrie, în Capitală, la cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție. În deschidere, preoții vor participa, luni dimineață, la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, oficiate în Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, Paraclis patriarhal.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: ‘Pe lângă prelegerile stabilite de Sfântul Sinod care se țin preoților cursanți avem și un modul pe care l-am introdus anul trecut cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și care cuprinde o serie de prelegeri despre dialogul dintre teologie, știință și filozofie. De acest modul se ocupă domnul profesor Adrian Lemeni care invită câțiva profesori de la Facultatea de Filozofie, precum și profesori de știință de la Politehnică’.

Timp de două săptămâni, cursanții vor lua parte la Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou și vor susține predici prin rotație, iar seara vor participa la slujba Vecerniei și la ore de cateheză. Cursurile vor avea loc la Facultatea de Teologie din București.

Probele scrise și orale din cadrul examenelor de definitivat și gradul II vor fi susținute de cursanți pe 19 și pe 20 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente