Grade profesionale în preoție

150 de slujitori ai sfintelor altare din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au început luni, 3 septembrie 2012, cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție. În deschidere, au participat la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, oficiate în Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, Paraclis patriarhal, de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Timp de două săptămâni, cursanții vor lua parte la Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou și vor susține predici prin rotație, iar seara vor participa la slujba Vecerniei și la ore de cateheză. Cursurile vor avea loc la Facultatea de Teologie din București.

„Era și firesc să începem cu o rugăciune adresată lui Dumnezeu pentru ca să desfășurăm cu binecuvântarea Lui cursurile acestea misionare pentru care dvs. v-ați prezentat. Noi le desfășurăm la Facultatea Justinian Patriarhul în fiecare an, dar de fiecare dată vin alți preoți, este un suflu nou, iar noi profesorii vă așteptăm să vă împărtășim din cunoștințe. De fapt vă reîmprospătați cunoștințele dvs. teologice de doctrină, de morală, de legislație bisericească și sigur luați cunoștință de anvergura misiunii Bisericii Ortodoxe Române”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, după cum ne informează TRINITAS TV.

Probele scrise și orale din cadrul examenelor de definitivat și gradul II vor fi susținute de cursanți pe 19 și pe 20 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente