Gest de solidaritate al societatii civile din Miercurea Ciuc pentru ajutorarea sinistratilor din Bacau

Reprezentantii societatii civile din Miercurea Ciuc au organizat o colecta de imbracaminte, alimente si bani pentru ajutorarea sinistratilor din localitatile Agas si Asau din judetul Bacau, grav afectati de inundatiile din ultima saptamana.

La initiativa membrilor Clubului Leilor si ai Asociatiei Comunitare Romanesti, s-a adunat deja un volum consistent de imbracaminte si alimente, mai multe persoane particulare si institutii decizand sa se alature gestului umanitar. Mai multe firme

de imbuteliere a apelor minerale din Harghita, care au aflat ca apa din fantanile localnicilor din Asau si Agas este nepotabila, au trimis sau urmeaza sa trimita cateva mii de sticle de apa minerala. In plus, luni, dupa ora 12:00, in Piata Libertatii din Miercurea Ciuc, un camion al Jandarmeriei Romane va sta la dispozitia cetatenilor care doresc sa dea o mana de ajutor familiilor sinistrate.

Transportul sacilor cu imbracaminte si alimente in cele doua localitati afectate de ploile torentiale din judetul Bacau se va face la inchiderea colectei de donatii, in dupa-amiaza zilei de marti.

Tot luni, la dispozitia prefectului judetului Harghita, Mircea Dusa, mai multe utilaje grele vor ajunge la Agas pentru a-i sprijini pe localnici sa indeparteze tonele de aluviuni si piatra aduse de ploi in gospodariile lor.

Comentarii Facebook


Știri recente