Gălățenii și-au cinstit Ocrotitorul

Gălățenii și-au cinstit vineri, 30 noiembrie 2012, ocrotitorul, pe Sfântul Andrei. Ceremoniile dedicate Apostolului întâi chemat au culminat, în orașul de la Dunăre, cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala arhiepiscopală de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

La final, ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian le-a transmis credincioșilor binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și le-a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea sărbătorilor, după cum ne informează TRINITAS TV.

„Așa cum a arătat și mesajul Preafericitului Părinte Patriarh nu e doar o sărbătoare obișnuită, ci este o sărbătoare de suflet în care se regăsesc slujitorii sfintelor altare, tinerii și credincioșii împreună când programele liturgice merg spre cele educaționale, spre cele sociale și spre cele filantropice. Prin filantropie oferim această sărbătoare întregii Biserici Ortodoxe Române, românilor de pretutindeni, popoarelor ortodoxe reprezentate aici, poporul grec și poporul român, și toate pe altarul patriei de la sărbătoarea legală religioasă Sf. Apostol Andrei spre sărbătoarea națională a României. Demnitate, credință și unitate sfântă pentru binele nostru, al tuturor”, a spus ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

Anul acesta au fost aduse la Galați, din Grecia, moaștele Sfântului Cuvios Patapie. Delegația elenă care a adus cinstitele odoare în România a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Dionisie, Mitropolit de Corint.

„Mă bucur în mod special pentru că poporul român, cu toate peripețiile pe care le-a petrecut, este dedicat în toate cele bune, în tradițiile și în toate lucrurile bune ale neamului său și se bucură și este mândru în același timp pentru că de 20 de ani s-a realizat aici o renaștere în acest popor, în principiile sale și în viața sa în general”, a spus ÎPS Părinte Dionisie, Mitropolit de Corint, Grecia.

Mii de oameni au stat la rând atât zilele și nopțile trecute, cât și în ziua de pomenire a Apostolului Românilor, pentru a se închina la moaștele Sfântului Andrei, la ale Cuviosului Patapie și la ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeii.

La finalul slujbei, locțiitorul șefului de Stat Major Galați a primit din partea ierarhului Dunării de Jos Distincția „Vrednicia Andreiană” și au fost premiați tinerii câștigători ai Concursului eparhial „Sfântul Apostol Andrei”.

Comentarii Facebook


Știri recente