Gala premiilor de excelență „Speranțele Huedinului” 2010

Joi, 17 februarie 2011, a avut loc la Clubul Copiilor Huedin, sub directa îndrumare și organizare a directorului acestei instituții Dl. Prof. Gheorghe Sobec o manifestare în premieră pentru mediul cultural al orașului Huedin – Gala premiilor de excelență – „Speranțele Huedinului” 2010. Au fost premiați tinerii merituoși, care prin activitatea lor au adus prestigiu orașului Huedin, dar și educatorii, învățătorii, profesorii care i-au pregătit și i-au nominalizat pentru această gală, informează părintele Bogdan Ivanov de la Biroul de presă al Mitropoliei Clujului.

Premierea s-a făcut pe secțiuni (PRICHINDEII HUEDINULUI, ARTE, SOCIAL, SPORT, ȘTIINȚE, AMBASADORI PENTRU HUEDIN) dar și pe categorii de vârstă (8-11; 12-15; 16-19 ani). Au fost luate în considerare premiile locale, județene, naționale, dar mai ales cele internaționale. A fost o surpriză plăcută mulțimea copiilor nominalizați, ceea ce dovedește o activitate educațională bogată, desfășurată în cele trei instituții de învățământ ale Huedinului: Liceul Teoretic „Octavian Goga”; Grupul Școlar și Clubul Copiilor.

În această manifestare au fost implicați pe lângă elevi și profesori, reprezentanți ai Consiliului Local – Pr. Ioan Tonca (a făcut parte din Comisia de jurizare), președinții Comitetelor de părinți, reprezentanți ai mediului de afaceri (au oferit premii substanțiale câștigătorilor premiilor de excelență), reprezentanți ai Bisericii – Pr. Protopop Ciprian Taloș (colaborator permanent al Clubului Copiilor și al celorlalte Instituții de învățământ) și un invitat special: P.C. Pr. Constantin Târziu (colaborator al Clubului Copiilor), preotul superior al Catedralei Ortodoxe „Sf. Arhangheli Mihail, Gavril și Rafail” a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și Meridionale din Paris.

Remarcăm la categoria Prichindeii Huedinului premiul de excelență primit de Maria Taloș, care în 2010 a obținut locul I la Festivalul Internațional de Folclor și Meșteșuguri Artistice Tradiționale „Someș, cântecele tale” Jibou 2010 – categoria icoană pe sticlă (6 ani) precum și locul I la Concursul Județean „Primăvara Copiilor” Cluj-Napoca 2010 – secțiunile muzică și arte plastice.

Totodată eleva Costea Carla, clasa a VIII-a, Grupul Școlar Huedin, a obținut premiul de excelență la secțiunea Social, pentru următoarele premii: locul I la Festivalul – Concurs zonal „Dăruind din suflet” și mențiune obținută la Olimpiada Județeană de Religie – Cluj Napoca 2010.

A fost o seară specială pentru toți cei prezenți la Clubul Copiilor Huedin, o festivitate la care apreciem și contribuția reprezentanților Bisericii din zonă, precum și a copiilor care au obținut premii de excelență pentru activități religioase deosebite.

Comentarii Facebook


Știri recente