Gală de caritate organizată de Asociația Vasiliada

Asociația Vasiliada, organizație neguvernamentală care își desfășoară activitatea social-filantropică în cadrul Mitropoliei Olteniei, organizează sâmbătă, 3 decembrie, ora 18:00, în sala Maură a complexului „Minerva” din Craiova, Gala de Caritate „Vasiliada”, după cum ne informează Biroul de Presă al Mitropoliei Olteniei. Manifestarea va reuni circa 100 de persoane, în principal din zona mediului de afaceri, care vor avea posibilitatea să liciteze lucrări de pictură și sculptură realizate chiar în timpul Galei, de către copii cu deficiențe de auz și vorbire. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri în vederea construirii a două centre rezidențiale pentru copii și mame aflati în dificultate.

Evenimentul va fi onorat de personalități precum: Excelența Sa Emma Nicholson – Baroneasa de Winterbourne, Dr. Raed Arafat – fondatorul SMURD România, soprana Felicia Filip și jurnalistul Emil Hurezeanu, care vor întări mesajul de implicare și responsabilitate socială transmis cu această ocazie comunității din Oltenia. Cu acest prilej, Asociația Vasiliada va acorda trei premii de excelență instituțiilor alături de care a dezvoltat, în cei 10 ani de activitate, parteneriate de succes.

Gala de caritate „Vasiliada” va fi deschisă de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, și Președinte de Onoare al Asociației Vasiliada.

„În concepția Bisericii noastre, bogăția materială trebuie să aibă o singură întrebuințare – aceea de a-i ajuta pe cei săraci. Iar milostenia pe care o facem izvorăște dintr-o dorință permanentă de a-L descoperi pe Mântuitorul Hristos în cel sărac, în cel bolnav, în cel orfan și în cel întemnițat. Cuvintele Sfântului Vasile cel Mare, părintele asistenței sociale, ne sunt pilduitoare: Tu ești sărac! Un altul este mai sărac decât tine. Tu ai pâine pentru zece zile, el nu are decât pentru o zi. Fă parte, în chip darnic, din prisosul tău, celui ce nu are nimic!”, îndeamnă Înaltpreasfinția Sa pe toți cei care pot întinde o mână de ajutor celor aflați în nevoie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…