Fundația „Solidaritate și Speranță” înscrie voluntari pentru proiectele aflate în derulare

În această perioadă, centrele din cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pot fi sprijinite de voluntari, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. Astfel, tinerii sau studenții care vor să-și ajute aproapele se pot înscrie într-unul dintre cele patru proiecte care primesc voluntari la Institutul Social-Caritativ „Diaconia” din Iași.

Voluntariatul în cadrul Centrului „Sfântul Nicolae”, de consiliere și reabilitare a persoanelor dependente de alcool și alte droguri din cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, constă în acțiunea de prevenție, desfășurată în școli și parohii, atât în județele din Moldova, cât și în Basarabia. Aceste acțiuni de informare se organizează pentru ca oamenii să știe că există un centru de specialitate la care pot apela. Cei care vor să facă parte din grupul de voluntari ai Centrului „Sfântul Nicolae” trebuie mai întâi să se adreseze coordonatorului de proiect pentru a încheia un contract. Apoi, noul voluntar va merge cu angajații Centrului sau cu voluntarii mai vechi în prevenție, pentru a acumula experiență, după care poate acționa singur. „Fac voluntariat în primul rând pentru că îmi place. Unii voluntari au cazuri de persoane dependente chiar în familiile lor și văd zi de zi cât de mare nevoie este de ajutor”, a spus Celestin Ignat, voluntar de trei ani în cadrul Centrului „Sfântul Nicolae” și student în anul I la master – Teologie Practică – la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. În prezent, Centrul „Sfântul Nicolae” are 25 de voluntari, majoritatea de la secția Asistență Socială a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.

Experiență și adeverință de voluntariat

Centrul de Asistență Socială și de Îngrijire la Domiciliu pentru persoane aflate în dificultate din cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță” a dezvoltat o colaborare utilă cu voluntarii dornici să se implice în îngrijirea persoanelor aflate în suferință și lipsuri. Studenții de la secția Kinetoterapie din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Al. I. Cuza” din Iași și de la secția Asistență Socială a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” beneficiază în urma activității desfășurate în cadrul centrului de o adeverință de voluntariat care atestă practica efectuată la domiciliul pacienților și care evidențiază performanțele și calitățile pe care studenții le-au dovedit pe parcursul colaborării. Experiența acumulată și certificată de către Fundație constituie pentru aceștia un punct de plecare și un sprijin în găsirea unui loc de muncă. „Numărul mare de solicitări venite dinspre comunitate către Centrul nostru de îngrijiri la domiciliu impune atragerea unui număr cât mai mare de voluntari care să sprijine munca echipei. Anul trecut și anul acesta, în cadrul proiectului nostru am fost sprijiniți de 24 de voluntari”, a declarat Cătălina Fadur, coordonator al Centrului de Asistență Socială și de Îngrijire la Domiciliu. În cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță” mai pot fi întreprinse activități educative extrașcolare de voluntariat la Centrul de zi „Sfânta Marina” din cadrul Fundației și la Centrul „Mia Casa” de la Bârnova. Prin implicarea voluntarilor în aceste proiecte este prevenit abandonul școlar în rândul copiilor ce provin din familii defavorizate. Persoanele interesate se pot adresa Fundației „Solidaritate și Speranță” la numărul de telefon 0232.220.548 sau pot veni direct la sediul din str. Costache Negri, nr. 48, lângă Biserica „Sfântul Sava” din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente