Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ dezvolta serviciile de ingrijire la domiciliu a varstnicilor

Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, in parteneriat cu Directia de Asistenta Comunitara a Primariei municipiului Iasi, deruleaza un proiect care are ca scop dezvoltarea serviciilor de ingrijire la domiciliu a varstnicilor. Proiectul, care se va desfasura pe o perioada de 24 de luni, este finantat de catre Ministerul Muncii si cofinantat de catre Directia de Asistenta Comunitara din Iasi. Mai multe detalii in acest sens ne-a oferit coordonatorul de programe din cadrul Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta, Bogdan Butuc: ‘Dupa cum arata si titlul proiectului, acesta va duce la dezvoltarea serviciilor specializate de ingrijire la domiciliu a varstnicilor din municipiul Iasi. Principalele activitati in jurul carora se vor desfasura activitatile constau in formarea si angajarea a patru ingrijitori la domiciliu pentru varstnici, precum si in oferirea la domiciliu de servicii gratuite medicale si infirmiere varstnicilor aflati in diferite grade de dependenta. Pe timpul perioadei de formare se va urmari dobandirea de catre cursanti a cunostintelor, abilitatilor si competentelor profesionale pentru ingrijirea la domiciliu. Necesitatea proiectului este demonstrata si argumentata de situatia grupului tinta, unii varstnici traind in conditii inimaginabile de saracie si, de asemenea, evolutia gradului de imbatranire a populatiei din ultimii ani justifica realizarea unor astfel de proiecte de ingrijire la domiciliu’.

Selectia celor patru ingrijitori la domiciliu pentru varstnici va avea loc miercuri, 8 noiembrie, orele 14.30, la sediul Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’. ‘Pentru desfasurarea proiectului sunt disponibile patru locuri la cursuri de scurta durata, fara taxa, costurile fiind acoperite prin bugetul proiectului. Selectia candidatilor se va face pe data de 8 noiembrie 2006, la ora 14.30, la sediul Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii sunt absolvirea liceului, sa aiba o scrisoare de intentie, un CV, iar limita de varsta sa fie de 40 de ani’, a concluzionat Bogdan Butuc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…