Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, premiata la gala Societatii Civile

Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a fost premiata in cadrul celei de a V-a gale a Societatii Civile. In cadrul sectiunii pentru categorii defavorizate, unul din cei doi castigatori a fost proiectul: ‘Centrul de asistenta sociala si ingrijire la domiciliu pentru varstnici’, derulat de Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’. Bogdan Butuc, coordonator de programe in cadrul Fundatiei, ne-a spus in ce consta acest proiect: ‘Proiectul ofera servicii integrate, incercand sa raspunda astfel dorintei persoanei varstnice de a-si imbunatati starea de sanatate, conditiile si calitatea vietii. Oferim si servicii de socializare sau de petrecere a timpului liber pentru acesti batrani. Aici as mentiona pelerinajele la manastirile importante din tara noastra si aniversarea zilelor de nastere la domiciliu’.

De asemenea, dr. Viorica Ianau, medic in cadrul Centrului de ingrijire la domiciliu pentru varstnici, ne-a spus care sunt obiectivele urmarite prin derularea acestui proiect: ‘Toti cei din fundatie au in primul rand o motivatie interioara, sufleteasca, incat suntem motivati de dorinta a aduce putina lumina in viata acestor persoane care sunt marginalizate social, incat ele necesita ingrijire medicala si comunicare’.

La cea de-a V-a editie a galei Societatii Civile au participat 118 proiecte, apartinand a 92 de organizatii nonguvernamentale din intreaga tara. Valoarea acestor proiecte depaseste 17 milioane de euro.

Comentarii Facebook


Știri recente