Fundația „Sfinții Împărați Constantin și Elena” în sprijinul celor fără posibilități din Brașov

Mulți dintre semenii noștri au în fiecare zi nevoie de ajutor. După posibilități și cu multă jertfă, prin oameni cu suflet și credință în Dumnezeu, Biserica vine în întâmpinarea nevoilor celor defavorizați. Din 2004, în municipiul Brașov funcționează Fundația parohială „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Valea Cetății. Cele 900 de persoane care se află în evidența instituției beneficiază aici de asistență medicală, socială și religioasă.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Corneliu Gârbacea, Președintele Fundației Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Brașov: „Ajutăm credincioșii care au o stare materială precară oferindu-le pachete cu alimente lunar. De asemenea, am oferit echipamente medicale mai multor credincioși care aveau nevoie și nu și le puteau achiziționa”.

Din 2007, în ultima duminică din fiecare lună, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a parohiei Valea Cetății, slujba Sfintei Liturghii se oficiază în limbaj mimico-gestual.

„Oferim spațiul de la demisolul Bisericii slujirii Sfintei Liturghii de către un preot specializat în comunicare cu persoanele surdo-mute. Participă credincioși surdo-muți din Brașov și din împrejurimile Brașovului, iar la sfârșitul slujbei le oferim participanților masa de prânz”, a mai spus părintele Corneliu Gârbacea.

Pentru credincioșii din parohie trecuți de 60 de ani se organizează, trimestrial, aniversarea zilei de naștere. Printre obiectivele viitoare ale Fundației „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Valea Cetății din Brașov se numără și înființarea unui așezământ social-filantropic.

Comentarii Facebook


Știri recente