Fundația „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Brașov vine în ajutorarea semenilor

Mulți dintre semenii noștri au în fiecare zi nevoie de ajutor. După posibilități și cu multă jertfă, prin oameni cu suflet și credință în Dumnezeu, Biserica vine în întâmpinarea nevoilor celor defavorizați.

Din 2004, în municipiul Brașov funcționează Fundația parohială „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Valea Cetății. Cele 900 de persoane care se află în evidența instituției beneficiază aici de asistență medicală, socială și religioasă.

Mai multe informații cu privire la această Fundație a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Corneliu Gărbacea, președinte al Fundației „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Brașov: „Ajutăm credincioșii care au o stare materială precară cu pachete cu alimente lunar. De asemenea, am ajutat mai multe persoane să obțină proteze medicale”.

Din 2007, în ultima duminică din fiecare lună, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a parohiei Valea Cetății, slujba Sfintei Liturghii se oficiază în limbaj mimico-gestual, a mai spus părintele Corneliu Gărbacea: „Oferim spațiul de la demisolul Bisericii slujirii Sfintei Liturghii de către un preot specializat în comunicare cu surdo-muții. Participă credincioși surdo-muți din Brașov și din jurul Brașovului, iar noi la sfârșitul slujbei prin fundație, prin bunăvoința unor sponsori le oferim o masă de prânz”.

Pentru credincioșii din parohie trecuți de 60 de ani se organizează, trimestrial, aniversarea zilei de naștere.

Printre obiectivele viitoare ale Fundației „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Valea Cetății din Brașov se numără și înființarea unui așezământ social-filantropic.

Comentarii Facebook


Știri recente