Fundația „Noi Orizonturi”, premiată la Gala Premiilor în Educație

Fundația ‘Noi Orizonturi’ (FNO) a obținut premiul II la Gala Premiilor în Educație, ediția 2010, la categoria ‘ONG-ul anului în domeniul educației’. La nivelul Timișoarei, activitățile Fundației ‘Noi Orizonturi’ sunt coordonate de părintele Cristian Miloș, ajutat de mai mulți profesori de religie și tineri voluntari, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

FNO implementează programul IMPACT în 10 școli din județul Timiș. Programul constă în organizarea unor cluburi de tineri care au întâlniri săptămânale în care sunt cultivate valorile morale personale, dar și cele ce țin de implicarea comunitară. Astfel, de patru ori pe an, fiecare club de tineri implementează un proiect în folosul comunității. ‘Premiul II pentru cel mai bun ONG cu programe educative, din cadrul Galei Premiilor în Educație, vine ca o încununare a muncii noastre din ultimii 10 ani, mai ales că pe 19 noiembrie anul acesta am sărbătorit 10 ani de activitate. Premiul primit este al celor peste 500 de profesori care în fiecare săptămână voluntariază în medie patru ore și sunt alături de tineri. Le mulțumim din suflet pentru toată munca și eforturile depuse și mai ales pentru încrederea pe care o au în noi, precum și pentru angajamentul lor de a fi alături de IMPACT de atâția ani. Suntem onorați să-i avem alături și să avem un bun impact împreună. Premiul este de asemenea dedicat celor peste 3.000 de tineri din grupul IMPACT – speranța noastră pentru o Românie mai bună, iar succesele și rezultatele lor ne fac să mergem mai departe în fiecare zi’, a declarat Diana O. Certan, manager Fundația ‘Noi Orizonturi’. Fundația ‘Noi Orizonturi’ desfășoară în școală un program prin care tinerii din licee sunt încurajați să devină persoane active, prin activități sociale, în comunitățile lor.

‘Premiul ne onorează, însă nu ne surprinde. Am spus de la momentul implicării în IMPACT, principalul program al fundației, că e cel mai bun program pentru tineri existent acum în România. Premiile pe care fundația sau programul le obține ne întăresc această convingere’, a spus pr. Cristian Miloș, coordonator local al Fundației ‘Noi Orizonturi’.

Două programe inovatoare de educație nonformală

Misiunea fundației este promovarea modelelor de educație prin experiență de calitate, care dezvoltă abilități de viață în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societății, precum și dezvoltarea capitalului social ca soluție pentru depășirea apatiei civice, moștenire a sistemului comunist. Fundația dezvoltă, la nivel național, două programe inovatoare de educație nonformală, denumite VIAȚA (educație prin aventură, constând într-o tabără anuală de vară în stațiunea Straja) și IMPACT (cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri). Acest al doilea program a reunit, până acum, în jur de 5.000 de tineri, alături de peste 680 de lideri voluntari, numărul beneficiarilor programului la nivel național depășind cifra de 200.000. Astfel, proiectele în folosul comunității sunt folosite ca instrumente de învățare prin experiență pentru a dezvolta competențe și valori în rândul tinerilor, dar ajutând și sistemul școlar să răspundă nevoilor unei piețe economice aflate în continuă schimbare.

Comentarii Facebook


Știri recente