Fundația „Cuvântul care zidește” formează tineri pentru comunitate

În perioada 6-13 septembrie 2009, Fundația „Cuvântul care zidește”, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, în baza pateneriatului cu Organizația „Orizonte Giovani” din Trento – Italia, a organizat un curs de „Formatori de comunitate” pentru un grup de 15 tineri, informează cotidianul Ziarul Lumina. Activitățile s-au desfășurat în provincia Trento din nordul Italiei și au fost susținute de către formatori cu experiență în domeniu. Grupul a fost coordonat de către părintele Ion Resceanu, directorul Fundației „Cuvântul care zidește”, și a cuprins tineri colaboratori ai fundației, membrii ai Asociației Studenților Teologi din cadrul Facutății de Teologie din Craiova și reprezentanți ai grupului de tineri de la parohia Mântuleasa din Craiova.

Scopul acestei acțiuni a fost acela de a da poibilitatea tinerilor implicați în proiectele și programele cu caracter comunitar, organizate de Fundația „Cuvântul care zidește”, implicit de Mitropolia Olteniei, să deprindă experiența necesară în formarea de voluntari, leadership și scouteri (cercetași): „Activitățile pe care le-am desfășurat pe parcursul acestei vizite în Italia le considerăm de un real folos pentru tinerii noștri, deoarece am avut posibilitatea să lucrăm eficient nu atât în plan teoretic, cât mai ales în planul practic al motivării și responsabilizării tinerilor pentru viitoarele activități formative (misionar-catehetice). ce vor fi puse în practică de către fundația noastră. Cred că astfel este mult mai ușor să deprindem acele metode de lucru adaptate la contextul și la realitățile vieții tinerilor noștri de astăzi”, a declarat părintele Ion Resceanu, directorul executiv al Fundației „Cuvântul care zidește”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…