Fragmente din moaștele unor Sfinți Dobrogeni la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din comuna Prundeni, județul Vâlcea.

Zeci de locuitori din comuna Prundeni și localitățile învecinate s-au rugat duminică, 5 septembrie, în Biserica ,,Sfântul Ioan Botezătorul” a Parohiei Călina, la moaștele Sfinților Mucenici Dobrogeni din Halmiris: Epictet și Astion și ale Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel, informează arhiram.ro.

Părticele din moaștele Sfinților au ajuns în biserica cu hramul ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, din satul Călina, comuna Prundeni, județul Vâlcea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a donat sfintele moaște și prin contribuția domnului Dragomirescu Daniel, cel care a confecționat racla de argint în care se află așezate la loc de cinste sfintele moaște.

Locașul de cult s-a arătat neîncăpător pentru mulțimea creștinilor adunați să se roage pentru sănătate și iertarea păcatelor, în glasul Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Părintele Iulian-Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani.

Comentarii Facebook


Știri recente