Forumul Ecumenic Internațional „Tinerețe și Speranță”, la Mănăstirea Brâncoveanu

În cadrul Academiei Teologice ‘Antonie Plămădeală’ de la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, s-a desfășurat, în perioada 25-31 iulie, cea de-a XIII-a ediție a Forumului Ecumenic Internațional ‘Tinerețe și Speranță’, organizat cu binecuvântarea IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, de către Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă.

Forumul, evenimentul principal al A.O.L.N., a întrunit 80 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, din România și din Republica Moldova, după cum ne informează Ziarul Lumina. Programul conferințelor, dezbaterilor, atelierelor creative și sportive s-a împletit cu timpul de rugăciune, oferind participanților o săptămână bogată în informație și trăire duhovnicească. În mijlocul tinerilor au fost prezenți cu un cuvânt de zidire sufletească și disponibilitate în împărtășirea unor experiențe personale pr. conf. dr. Constantin Necula și pr. prof. dr. Vasile Grăjdian, de la Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, psihologul Lucian Negoiță din București, actorul Leon Magdan, alpinistul sibian Fane Tulpan, primul român care a urcat pe Everest (8.850 m). Un timp special l-au dedicat forumiștii evocării personalității părintelui Teofil Părăian, care de dincolo de ‘porțile cerului’ veghează să nu se stingă candela bucuriei și a tinereții în Hristos. Un alt eveniment, necesar rezistenței la provocările cotidianului, a fost drumul pe munte, spre chilia părintelui Arsenie Boca, aproape de Fereastra Făgărașului.

La forum au participat, de asemenea, persoane cu dizabilități de vedere, care, prin activitățile pe care le-au propus, au reușit să dezvăluie celorlalți câte ceva din drama și frumusețea vieții lor. Povestea a putut merge mai departe și anul acesta datorită partenerilor A.O.L.N.: Mitropolia Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului, Asociația Internațională Fondacio, chrétiens pour le monde. Tinerii care au participat s-au arătat încântați. ‘A fost un forum total, în care toți s-au implicat. Ne-am jucat, am învățat, ne-am deschis inima și plec cu sufletul mai liniștit’, ne-a mărturisit Alexandru. ‘A fost o experiență minunată pe care mi-aș dori să o repetăm: oameni talentați, minunați, o atmosferă de basm, din care nu ai mai vrea să ieși’, a spus Adriana

Comentarii Facebook


Știri recente