Forum Internațional la Sâmbăta de Sus

În perioada 26 iulie – 1 august 2010, Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă (A.O.L.N.) organizează cea de-a XII-a ediție a Forumului Ecumenic Internațional ‘Tinerețe și Speranță’, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. La forum participă tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Până în prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri români, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni.

În perioada 26 iulie – 1 august 2010, Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă (A.O.L.N.) organizează, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, cea de-a XII-a ediție a Forumului Ecumenic Internațional ‘Tinerețe și Speranță’, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Forumul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Ideea organizării acestui forum a început odată cu organizarea taberei româno-belgiene de la Sâmbăta de Sus, în anul 1993. Ulterior, în 1999, câțiva tineri români ortodocși, împreună cu tineri de alte confesiuni, au realizat un forum pe tema ‘Tinerețe și Speranță’, în același loc binecuvântat și plin de har. De atunci, în fiecare vară, la sfârșitul lunii iulie, are loc Forumul Ecumenic Internațional ‘Tinerețe și Speranță’ la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus.

Până în prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri de confesiuni și naționalități diferite: români, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni. Fiecare ediție s-a bucurat de prezența unor invitați, din țară și din străinătate, personalități culturale, artistice, din spațiul media și universitar: Cristian Tabără, Dan Puric, Gabriel Liiceanu, Doina Jalea, Grigore Leșe, Dan C. Mihăilescu, Corneliu Bucur, Klauss Johannis ș.a. Fiecare ediție a forumului păstrează vie amintirea părintelui Teofil Pârâianu.

Un forum despre încredere

Ediția din acest an are ca temă ‘Încrederea’. Tema a fost aleasă în urma constatării faptului că în societatea contemporană oamenii nu mai comunică real, nu mai învață să se cunoască pe ei înșiși și tradițiile lor. În timp de criză spirituală și financiară, încrederea tinerilor în ei înșiși scade. Necunoașterea lui Dumnezeu lasă loc unei temeri generalizate, a prejudecăților față de cei din jur, și de fiecare dată unui drum fără de repere. Însă orice întâlnire pusă în relație cu Dumnezeu oferă șansa redescoperirii reale a aproapelui, prin ochiul inimii curățit de egoism, făcând astfel din fiecare un nucleu catalizator pentru o lume mai bună.

Sub streașina binecuvântată a Mănăstirii Brâncoveanu, organizatorii le propun participanților ca împreună să descopere încrederea în sine și în Dumnezeu, puterea credinței și frumusețea tradiției care îl reprezintă pe fiecare.

Partenerii acestui proiect sunt Mitropolia Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului, Asociația Internațională ‘Fondacio, chrétiens pour le monde’, Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, precum și persoane fizice și juridice interesate de proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…