Forum international la Manastirea de la Sambata de Sus

Asociatia ortodoxa pentru o lume noua din Sibiu organizeaza in perioada 24-30 iulie a.c., cu binecuvantarea IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cea de a VIII-a editie a Forumului International ‘Tinerete si speranta’ la Manastirea de la Sambata de Sus, judetul Brasov. Mai multe detalii despre acest forum ne-a oferit Cosmin Soaita, presedintele Asociatiei Ortodoxe pentru o Lume Noua din Sibiu: ‘Asociatia ortodoxa pentru o lume noua Sibiu organizeaza cea de-a opta editie a forumului international ecumenic ‘Tinerete si speranta’ la Manastirea Sambata de Sus. O manifestare de tineret care face trimitere la valori, credinta si prietenie. Aceasta din urma ar fi si tema centrala a acestui forum, anul acesta. Toate editiile forumului au fost organizate cu binecuvantarea IPS Laurentiu Streza, iar in trecut cu binecuvantarea IPS Antonie Plamadeala. Temele abordate aduc in atentie tinerii si Biserica, cum se situeaza tinerii in Biserica, dar si Biserica fata de tineri, identitate romaneasca in context european; vom aborda si subiectul tinerii si cartea, iar un alt subiect pentru care beneficiem si de importantul aport al prea cuviosului parinte arhimandrit Teofil Paraian este prietenia si duhovnicia’.

Presedintele Asociatiei Ortodoxe pentru o Lume Noua din Sibiu ne-a spus si care sunt obiectivele Forumului International ‘Tinerete si speranta’ de la Manastirea de la Sambata de Sus: ‘Forumul se organizeaza pentru tineri si urmareste implicarea acestora in activitatile Bisericii, aducerea lor mai aproape de valorile fundamentale pe care ar trebui sa le imbratisam cu totii, este vorba de redescoperirea valorilor Ortodoxiei romanesti, bineinteles in contextul unui dialog ecumenic permanent. De aceea ne si aflam sub auspiciile Academiei Ecumenice de la Manastirea Sambata de Sus’.

De-a lungul timpului, peste 500 de tineri si numeroase personalitati din Europa au participat la aceasta manifestare. Cine participa la forumul ‘Tinerete si speranta’ din acest an ne-a spus tot Cosmin Soaita, presedintele Asociatiei Ortodoxe pentru o Lume Noua din Sibiu: ‘La nivel de participanti avem si anul acesta peste 200 de persoane. Sunt tineri veniti din toate colturile tarii, dar si din Moldova, Franta. Este adevarat ca in anii trecuti am avut mult mai multi invitati din strainatate – Canada, Belgia, Liban, Italia si chiar si din Africa’.

In fiecare zi, pana pe 30 iulie a.c., tinerii prezenti la Forumul International ‘Tinerete si speranta’ de la Manastirea de la Sambata de Sus vor participa dimineata la dezbateri pe teme diverse, iar dupa-amiaza la ateliere creative sau sportive. ‘Programul este conceput astfel: in prima parte a zilei, un invitat va dezbate o tema a zilei si se vor purta discutii interactive, dupa care pe mici grupuri vom relua tema si vom da posibilitatea fiecarui sa-si exprime punctul de vedere. Dupa-amiaza vom avea alteliere sportive si creative pe parcursul carora vrem sa evidentiem si tineretea participantilor. Practic, fiecare dintre aceste ateliere are propria semnificatie, pentru ca avem si ateliere de pictura pe sticla, de icoane, ateliere de teatru sau de film, prin care dorim sa aratam si valorile care se pot regasi in astfel de creatii si nu doar societatea de consum pe care o gasim peste tot in acest moment’, a concluzionat Cosmin Soaita.

Comentarii Facebook


Știri recente