Formarea de specialiști în domeniul conservării patrimoniului cultural

La Mănăstirea Sâmbăta de Sus va începe, pe 18 iunie, cel de-al doilea stagiu de pregătire pentru participanții la cursurile destinate formării de specialiști în domeniul conservării patrimoniului cultural. Cursurile sunt organizate de Centrul pentru patrimoniul cultural „Sf. Constantin Brâncoveanu” al Patriarhiei Române.

„Vor participa 30 de cursanți și majoritatea provin din unități de cult bisericești, mai ales din zona Arhiepiscopiei Bucureștilor. Aceștia au participat la prima întâlnire și acum vor face lucrări de practică la reamenajarea colecției Mănăstirii Sâmbăta. Acolo este o colecție foarte valoroasă și este într-o primă campanie de reorganizare fundamentală. Acești cursanți urmează să vadă într-adevăr ce înseamnă activitatea de conservator”, a declarat pentru TRINITAS TV prof. consilier patriarhal Victor Simion, organizator programe.

Al doilea stagiu de pregătire cuprinde activități preponderent practice, referitoare la măsurile de protecție și de ocrotire a patrimoniului cultural național mobil. Cursanții vor fi îndrumați de specialiști în domeniu.

În cea de-a treia etapă se va face sistematizarea informațiilor și evaluarea finală. Cursanții vor primi diplome recunoscute de Comisia Națională de Formare Profesională a Adulților, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…