Formare trainică pentru parteneriat social

Cu binecuvânatarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de marți, 19 iunie 2012, în Sala Festivă a Protopopiatului Ortodox din Oradea a avut loc întâlnirea locală pentru planificare strategică din cadrul proiectului „FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social”.

La eveniment au participat, după cum ne informează Pr. Silviu Dobai, alături de reprezentanții centrului eparhial, preoți din cele patru Protopopiate de pe întreg cuprinsul Episcopiei, dar și dl. Aurel Borcescu consultant la Global Comertio, reprezentantul proiectului.

Punctele de lucru urmărite la întâlnire au fost: prezentarea proiectului, a etapelor parcurse și a celor viitoare în procesul de planificare strategică, dar și prezentarea instrumentului de analiză SWOT pentru fiecare domeniu.

Proiectul cuprinde două domenii de majore: social și dezvoltarea capacității organizatorice a centrului eparhial. Astfel că în cadrul primului sector, și anume cel social, s-a analizat infrastructura de asitență socială în eparhie, eficiența serviciilor derulate la nivelul acesteia și implicarea parohiilor în furnizarea de asistență socială.

La cel de al doilea capitol au fost dezbătute diferite puncte de pe ordinea de zi a întrunirii, cum ar fi: activitatea de mediere a cooperării între parohii, programe de învățământ și tineret, eficiența promovării patrimoniului cultural bisericesc.

Comentarii Facebook


Știri recente