Formare didactică despre Holocaust la Sibiu

Sub titlul ‘Pedagogia Holocaustului’, Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală, Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religiei ‘Mitropolit Andrei Șaguna’ din Sibiu (CADCO) a organizat mai multe evenimente cu privire la modalitatea de studiere a Holocaustului. Mai multe sesiuni de formare au avut loc cu profesorii din învățământul liceal și gimnazial, apoi au fost invitați la conferințe elevii și studenții din Sibiu, informează „Ziarul Lumina”.

În zilele de 3 și 4 octombrie, Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală, Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religiei (CADCO) ‘Mitropolit Andrei Șaguna’ din Sibiu a inițiat mai multe evenimente dedicate memoriei Holocaustului. Invitații CADCO la aceste evenimente au fost Hans Scholz, teolog protestant și pastor al Bisericii Evanghelice din Baden (Germania), și Rita Scholz, amândoi specialiști în pedagogia Holocausului.

Miercuri, 3 octombrie, în cadrul Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură ‘Carol I’, 30 de profesori de la disciplinele religie și istorie au participat la sesiunea de formare pe tema ‘Pedagogia Holocaustului’. Din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au fost prezenți la sesiune prof. dr. Sorin Joantă, inspector de specialitate la disciplina religie, și prof. Teodora Helju, inspector de specialitate la disciplina istorie. Participanților li s-au prezentat conceptele pedagogice ale Școlii Internaționale pentru Studierea Holocaustului (ISHS, înființată în 1993 în Ierusalim), principii educaționale în predarea Holocaustului, obiective didactice, exemple de activități didactice la clasă, discuții de grup, o istorie a Holocaustului (inclusiv în spațiul românesc), activitatea Yad Vashem și o imagine actualizată a vieții comunităților din Israel. Pe parcursul sesiunii, participanții au fost mereu provocați la reflecții pedagogice pe diferite aspecte ale temei.

Sesiune pentru studenți

Joi, 4 octombrie, studenții Universității ‘Lucian Blaga’ au fost invitați să ia parte la o prezentare pe tema Holocaustului. Acțiunea s-a desfășurat în aula Facultății de Teologie ‘Andrei Șaguna’ Sibiu. În aceeași zi s-a desfășurat o dezbatere pe tema Holocaustului, la care au luat parte elevi ai Colegiului Național ‘Octavian Goga’ Sibiu, gazda acțiunii, precum și ai Liceului Teoretic ‘Constantin Noica’ Sibiu.

Evenimentele dedicate memoriei Holocaustului vor continua și anul următor cu programe atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente