Florin Zamfirescu, unul dintre fondatorii „Ziarului Lumina” și director editorial al cotidianului, a trecut la Domnul

Florin Zamfirescu a fost unul dintre jurnaliștii care au pus bazele presei ieșene de după 1989. Și-a început cariera în 1982, în vremea studenției, ca secretar general de redacție, la revista „Opinia studențească”, o publicație culturală extrem de vie pentru acea perioadă. Din 1991, timp de 9 ani a fost gazetar la „Monitorul de Iași”, primul ziar puternic al Iașului de atunci, fiind unul dintre fondatorii acestuia. A editat apoi, pe rând, publicațiile „Obiectiv” și „Lumea Ieșeanului”.

La începutul anului 2005, a făcut parte din grupul de laici care i-a propus Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, proiectul primului cotidian creștin din România, „Lumina”.

Din 7 februarie 2005, de la prima apariție a acestui ziar, în calitate de director editorial a promovat și încurajat un gen de presă inedit în peisajul media românesc, abordând subiectele sociale din perspectivă creștină.

Astăzi, după o scurtă suferință provocată de o boală gravă, Florin Zamfirescu a trecut la cele veșnice, informează redacția cotidianului „Ziarul Lumina”. Pe 14 aprilie ar fi împlinit 48 de ani.

A fost un ziarist de excepție, un formator de școală de jurnalism, dar, înainte de toate, un om generos și cald.

Slujba înmormântării va avea loc sâmbătă, 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, în jurul orei 13, la Biserica „Sfântul Nicolae” Copou din Iași, ctitorie a lui Nicole Iorga. Trupul neînsuflețit va fi înhumat la Cimitirul „Bunavestire”, iar parastasul se va desfășura la Centrul „Providența” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Dumnezeu să-l odihnească!

Comentarii Facebook


Știri recente