Florin Zamfirescu, pomenit la un an de la trecerea în veșnicie

Redacția „Ziarului Lumina” familia și prietenii apropiați au comemorat sâmbătă, 22 ianuarie, un an de la trecerea în veșnicie a directorului fondator al publicației, Florin Zamfirescu, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Slujba de pomenire a fostului director editorial al „Ziarului Lumina” a fost săvârșită la mormântul acestuia, în Cimitirul ‘Buna Vestire’ din Iași, de către părintele Vasile Vaida, preot la Biserica ‘Sf. Nicolae’ – Copou, parohie de care a aparținut în timpul vieții Florin Zamfirescu, și de părintele Constantin Sturzu, preot la Biserica Talpalari din Iași.

Jurnalistul a fost pomenit și în cadrul Sfintei Liturghii oficiată sâmbătă, la Biserica Talpalari, iar personalitatea sa a fost evocată într-un cuvânt rostit de părintele paroh Constantin Sturzu, după săvârșirea slujbei.

„Florin Zamfirescu a fost directorul fondator al publicațiilor ‘Lumina’, aceste publicații unice în țara noastră și chiar în spațiul ortodox, care nu sunt altceva decât un alt fel de biserică în presa scrisă. A fost un foarte drag prieten, un om a cărui lipsă n-a putut fi compensată și nu va putea fi compensată niciodată”, a spus pr. Constantin Sturzu.

Gazetarul, directorul și fondatorul de școală de presă, Florin Zamfirescu, a trecut la cele veșnice pe 28 ianuarie 2010, la nici 48 de ani, lăsând multă tristețe în familie și în redacția ‘Ziarului Lumina’. Cu toții, cei care l-am cunoscut, am rămas cu bucuria de-a fi moștenit, însă, măcar puțin din imensa lui generozitate, din știința lui de a face riguros această meserie, din viziunea lui atât de profundă asupra vieții, din extraordinara capacitate pe care o avea de a înțelege și a explica cu argumente de necombătut cele ale timpului pe care-l traversăm.

Numele său va rămâne veșnic înscris în istoria presei românești, așa cum merită, ca fiind cel care a gândit și realizat un proiect original ca perspectivă și abordare în media românească, cel al primului ziar creștin din România, „Ziarul Lumina”, astăzi parte integrantă a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente