Finante de la Ministerul Culturii si Cultelor pentru restaurarea picturilor unor biserici din protopopiatele judetului Botosani.

‘Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat recent 4 miliarde de lei pentru realizarea picturilor unor biserici din cele patru Protopiate de pe teritoriul judetului Botosani.’, a informat muzeograful

Alexandru Sandu – responsabil cu activitatea pentru culte de la Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National – Botosani.

In judetul Botosani sunt in constructie 38 de biserici. In anul 2004, au fost sfintite 16 biserici ortodoxe. Potrivit Planului National de Restaurare a Monumentelor pentru anul 2004, Ministerul Culturii si Cultelor finanteaza cu 4 miliarde de lei restaurarea picturii de la Manastirea Popauti, cu 1 miliard de lei refacerea Bisericii ‘Sfantul Nicolae Domnesc’ – Dorohoi, ambele ctitorii ale Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, si a achitat suma de 800 de milioane de lei pentru lucrarile din acest an de la Biserica Armeneasca din Botosani.

Comentarii Facebook


Știri recente