Finalul simpozionului internațional de la Alba Iulia

S-au încheiat la Alba Iulia lucrările simpozionului internațional cu tema: „Libertate și responsabilitate. Inițiative și limite în dialogul religios”, cea de-a 8-a ediție a acestei manifestări academice patronate de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

În prima sesiune de comunicări a simpozionului au prezentat referatele următorii invitați: Arhiepiscopul Tom Wright din Anglia; Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Lazăr Puhalo din Canada; Preasfințitul Visarion Bălțat de la Tulcea; Pr. Prof. dr. Ioan Sauca (Geneva, Elveția) și Pr. Prof.dr. George Remete (Alba Iulia).

În cea de a doua sesiune ce s-a desfașurat luni, 4 mai a.c., și-au prezentat referatele următorii: Pr. Prof. dr. Albert Rauch (Regensburg, Germania); Pr. Prof. dr. Nicu Dumitrașcu(Decanul Facultății de Teologie din Oradea); Pr. Prof. Dr. Tecle Vetrali (Institutul de Studii Ecumenice din Veneția); Conf. dr. Mihaela Palade (Universitatea București) și Ierom. dr. Andrew Wade (Torino, Italia).

Marți, 5 mai 2009, Simpozionul a continuat cu sesiunea a treia de comunicări în care au fost prezentate ultimele referate, iar de la ora 11:00, a avut loc solemnitatea decernării Doctoratului „Honoris Causa” domnului prof. univ. dr. Ludwig Tavernier din Koblenz -Germania.

La sfârșitul lucrărilor a avut loc un microrecital coral prezentat de Corul Facultății de Teologie din Alba iulia, dirijat de Pr. Conf. dr. Adam Domin și a avut loc vernisajul expoziției de pictură sacră „Inițiative și limite în canonul iconografic” coordonată de Asist. univ. dr. Alin Răzvan Trifa de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Sursa: reîntregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente