Finalizarea primului rând de ancoraje la Catedrala Mântuirii Neamului

Ne aflăm încă în prima parte a verii, iar temperaturile sunt deja ridicate, fapt care nu împiedică însă continuarea amplelor lucrări de pe Dealul Arsenalului. În aceste zile a fost finalizat primul rând de ancoraje de pe latura estică a locului unde se va afla altarul noii Catedrale patriarhale.

„Suntem cu excavația pentru rândul 3 de ancoraje, iar de săptămâna viitoare vom lucra cu ambele utilaje pentru a finaliza și aceste rânduri. Ar fi ultimele ancoraje, cca 190 de bucăți. Continuăm cu săpăturile, cu montarea șpraițurilor, iar săptămâna aceasta vom finaliza și primul rând de șpraițuri, după care urmează încă două. Cu excavația avem -9 metri, deci, mai avem de săpat încă 4 metri de la această cotă”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Narcis Caralicea.

Pentru realizarea zonelor de acces și a legăturilor funcționale între toate nivelele Catedralei Mântuirii Neamului, au fost prevăzute șase noduri de circulație verticală, formate din scări și baterii de lifturi.

Acestea asigură legătura dintre parter și nivelele inferioare până la cota -16,0 metri, dar și cu nivelele superioare, până la cota + 42,0 metri. De la aceasta cotă în sus, circulația se continuă prin intermediul a patru baterii de scări și lifturi, situate la baza turlei principale, până la cota +57,0 metri. De asemenea, două scări si două lifturi urcă pană la cota +71,0 metri, apoi cele două lifturi și o scară – care se desfășoară în jurul turlei principale, urcă până la cota +91,0 metri.

Comentarii Facebook


Știri recente