Final de an școlar la seminarul gălățean

Festivitatea de premiere și serbarea de sfârșit de an școlar a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați a avut loc joi, 21 iunie 2012. Programul a început cu Sfânta Liturghie, oficiată în capela instituției de învățământ, potrivit TRINITAS TV. La slujbă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În continuare, la troița din grădina seminarului, tinerii elevi au susținut un concert, interpretând piese din repertoriul clasic de muzică bisericească psaltică și corală. La final, chiriarhul locului i-a binecuvântat pe seminariști, dar și pe profesorii acestora și a oferit celor mai buni dintre elevi diplome și cărți.

„Îi este de ajuns ucenicului să fie ca dascălul său. Unde să fie mai adevărate plinirile, conștientizarea și lucrarea acestui mesaj decât într-o biserică închinată Sf. Ap. Andrei, în ograda Seminarului Sf. Apostol Andrei, în ultima zi de școlire prin Sfânta Liturghie, care să însemne pentru elevi și părinți lor, pentru profesorii, tot școlire. Aceasta este școala pe care a întemeiat-o pe pământ Mântuitorul Iisus Hristos ca să înțelegem că Evanghelia Lui este faptă vie prin rugăciune, prin multă faptă bună și prin mai multă unitate și solidaritate printre tineri”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Chiriarhul Dunării de Jos a săvârșit la finalul festivității o rugăciune de mulțumire.

Comentarii Facebook


Știri recente