Filiile din Arhiepiscopia Bucureștilor vor deveni parohii

La palatul patriarhiei din capitala a avut loc, ieri 15 iulie, ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În cadrul întâlnirii desfășurată sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-au discutat probleme administrative, pastorale și de pregătire a clerului.

În cadrul ședintei a fost luată și decizia de transformare a filiilor în parohii avand în vedere succesul programului „nici un sat fără biserică” desfășurat în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Tot în ședința de ieri s-au pus la punct elemente legate de examenul de capacitate preoțească din luna august, candidaților punându-li-se la dispoziție un ghid pastoral-misionar.

În cadrul ședinței de ieri s-au stabilit și detaliile legate de organizarea conferinței semestriale pastoral misionare, care va avea ca temă „Pastorația pentru sănătate și medicină preventivă”.

Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor se întrunește în fiecare săptămână sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…