Filantropie la Centrul „Sfântul Nicolae” din comuna Mehadia, județul Caraș-Severin

Centrul de servicii comunitare ‘Sfântul Nicolae’ din comuna Mehadia, județul Caraș-Severin oferă din 23 martie, prin grija Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, asistență socială pentru populația nevoiașă din localitate, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Pentru bătrânii din orașul Băile Herculane se implementează în prezent proiectul „Masa pe roți”.

Implicarea directă a Preasfințitului Părinte Lucian și desemnarea părintelui consilier Călin Vasile Ianchiș pentru coordonarea și implementarea proiectului social, precum și bunăvoința primarilor din Mehadia și Băile Herculane au făcut ca într-un termen foarte scurt să se finalizeze lucrările de renovare a unei părți din spitalul vechi comunal și astfel s-a putut da în folosință o cantină socială dotată și utilată după standarde europene.

La cantina socială a noului centru social servesc de luni până vineri un prânz cald aproximativ 25 de persoane nevoiașe, fără ajutoare sociale, din comuna Mehadia, iar la Băile Herculane este distribuit prânzul la 10 bătrâni singuri, cu probleme de sănătate, care aveau nevoie reală de acest ajutor.

Finalizarea și modernizarea corpului de locuințe

În prezent, se renovează încă o aripă a Centrului comunitar, pentru primirea în condiții deosebite a celor nevoiași, în special a bătrânilor, care necesită ajutor și îngrijire.

Dat fiind faptul că este o perioadă de criză economică și sunt vremuri deosebit de grele pentru toți, cu adevărat s-au înfăptuit lucruri minunate în comunitatea din Mehadia prin conlucrarea deosebită dintre Episcopia Caransebeșului, reprezentată de Preasfințitul Episcop Lucian, Protopopiatul Ortodox Băile Herculane, reprezentat de părintele protopop Nicolae Pereș, împreună cu toți vrednicii preoți ai protopopiatului, care susțin financiar acest proiect, consiliile locale ale celor două localități, reprezentate de primarii Iancu Panduru și Nicușor Vasilescu, precum și comunitatea Parohiei Ortodoxe Mehadia, care s-a dinamizat și n-a rămas indiferentă la nevoile celor care beneficiază de ajutorul Centrului de servicii comunitare – Mehadia.

În proiect se află finalizarea în termen cât mai scurt a lucrărilor de renovare și modernizare a corpului de locuințe a centrului, care vor putea găzdui aproximativ 30 de persoane nevoiașe, în speciali bătrâni.

Comentarii Facebook


Știri recente