„Fiecare copil merită o excursie” – Campanie derulată de Serviciul Social al Arhiepiscopiei Sibiului

Serviciul Social al Arhiepiscopiei ortodoxe române a Sibiului derulează campania „Fiecare copil merită o excursie”, informează Ziarul Lumina. Ideea acestei campanii a pornit din dorința de a aduce un moment de bucurie copiilor proveniți din medii defavorizate. Astfel, mai multe grupuri de copii vor avea ocazia, zilele acestea, să participe la excursii și la diverse activități instructive.

La acțiunea care are loc în această zi participă 20 de copii din parohiile Rupea, Comăna de Sus, Racoș, Ticușu Nou, Cața și Văleni. Obiectivele vizitate în această excursie sunt Biserica ‘Sf. Nicolae’ din Șcheii Brașovului, Prima Școală Românească, Centrul istoric al Brașovului, Mănăstirea ‘Sf. Ioan Botezătorul’ din stațiunea Poiana Brașovului, Castelul Bran și Cetatea Râșnovului. La reușita acestei excursii contribuie și Protopopiatul Bran – Zărnești care le oferă copiilor un prânz într-o frumoasă pensiune din zonă.

În cadrul aceleiași campanii, mâine, 31 august, 17 copii care participă la activitățile din cadrul proiectului ‘Să învățăm jucându-ne’ vor merge în excursie pe traseul Sibiu – Alba-Iulia – Schitul ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ Aiud – Mănăstirea Râmeț – Cheile Râmețului. Cu acest prilej, copiii vor vizita obiective culturale și istorice din orașul Alba Iulia, precum și Catedrala Unirii din Alba Iulia.

În următoarele zile, în 1 și 2 septembrie, un voluntar din cadrul Asociației ‘Amicii Munților Sibiu’ le va prezenta copiilor tehnici de orientare turistică pe traseele montane, de pe platoul Cărăușul din Pădurea Dumbrava Sibiu, copiii primind cu această ocazie și echipamentul necesar.

În ziua de 3 septembrie, copiii se vor întâlni cu alpinistul prof. Lucian Bogdan, cel care a escaladat Everestul, pentru a le prezenta un material despre acest eveniment.

Pe parcursul acestei vacanțe de vară, copiii participanți la proiectele derulate de Serviciul Social al Arhiepiscopiei ortodoxe române a Sibiului au vizitat muzee din Sibiu și au participat la activități desfășurate în aer liber, în principalele parcuri ale orașului.

Comentarii Facebook


Știri recente