Festivitatile Zilei Mondiale a Tineretului de la Koln, din august acest an, vor include noi elemente, a anuntat un oficial al Vaticanului

Festivitatile Zilei Mondiale a Tineretului de la Koln, din august acest an, vor include noi elemente, a anuntat un oficial al Vaticanului responsabil cu coordonarea organizarii. Pr. Francis Kohn, responsabil cu tineretul in Consiliul Pontifical pentru Laici al Sfantului Scaun, s-a intalnit saptamana aceasta cu organizatorii germani ai ZMT.

Delegatia s-a aflat in Roma pentru a discuta organizarea evenimentului. Deoarece Koln este un oras mai mic decat cele care au gazduit pana acum Zilele Mondiale ale Tineretului, unele activitati din cadrul evenimentului vor avea loc in Diecezele vecine de Bonn si Dusseldorf, a informat pr. Kohn. In loc de o singura Liturghie de deschidere in catedrala arhidiecezana, la 16 august vor avea loc trei astfel de celebrari, in fiecare din cele trei orase. Apoi in 17, 18 si 19 august, participantii la ZMT vor participa la o serie de intalniri catehetice, conduse de 300 de Episcopi din lumea intreaga. La 20 august, tinerii se vor strange pe Mariensfeld, un mare parc din estul Koln-ului, unde vor avea prima intalnire cu Papa Benedict al XVI-lea.

Dupa o seara ce va include o perioada de adoratie euharistica – moment sugerat de Papa Ioan Paul al II-lea, pentru marcarea Anului Euharistic – majoritatea participantilor isi vor petrece noaptea pe campie, ramanand pentru Liturghia de incheiere din 21 august, prezidata de Papa Benedict al XVI-lea. Aproximativ 350.000 de tineri s-au inregistrat pentru ZTM la 10 iunie, dar organizatorii se asteapta ca numarul sa creasca dramatic in perioada urmatoare. Organizatorii germani cred ca in final vor participa 800.000 de tineri; pr. Kohn este ceva mai optimist, si crede ca vor fi in total un milion de tineri. Printre cei inregistrati, cei mai multi sunt evident din Germania: 70.000 de participanti, dintre care 30.000 ca voluntari. Italia are inscrisi 80.000 de participanti; Franta 40.000; Spania 30.000; SUA 20.000. In total sunt inscrise 100 de tari, din toate continentele.

Comentarii Facebook


Știri recente