Festivități de premiere Alege Școala! la Ineu și Sebiș

În după-amiaza zilei de duminică, 17 iunie, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Timotei, în bisericile protopopiate Ineu și Sebiș s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului național ‘Alege școala!’, etapa la nivelul protopopiatelor, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Organizat în cadrul proiectului patriarhal ‘Hristos împărtășit copiilor’, cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, concursul se bucură de un interes deosebit din partea copiilor înscriși în cele trei secțiuni ale competiției: literară, artistică și multimedia. În cadrul Protopopiatului Ineu, această competiție s-a desfășurat într-un număr de 15 parohii, la etapa parohială participând 132 de copii cu vârste între 7 și 16 ani. La Protopopiatul Sebiș, de asemenea, din 15 parohii înscrise în proiect au participat în etapa parohială 126 de copii. Câte șase copii din aceste parohii au participat la etapa pe protopopiate. Juriul concursului, prezidat de părinții protopopi, compus din profesori de religie, limba română și desen și din coordonatorii cu cateheza, a desemnat premianții concursului și parohia cu punctajul maxim al portofoliilor prezentate. Premierea s-a desfășurat în cadru festiv, la slujba Vecerniei, fiind oficiată de către părinții protopopi Moise Nica și Beni Ioja, alături de copiii premianți fiind prezenți părinții acestora, preoții și profesorii de religie care i-au pregătit. Premiile consistente, oferite de către organizatori, au răsplătit strădania participanților.

În Protopopiatul Ineu, Secțiunea literară a fost câștigată de Alexandru Andrei Farcaș (premiul I), din Parohia Șilindia, urmat de Roxana Cotuna, Parohia Beliu (premiul II), și Mihaela Adriana Țigănașu, Parohia Șicula (premiul III). La Secțiunea artistică au fost premiați, în ordine, Maria Alexandra Tătar, Parohia Ineu, Rodica Răzăilă, Parohia Șicula, și Mădălin Daniel Deznan, din aceeași parohie. Ionel Solovestru din Parohia Șilindia a câștigat Secțiunea multimedia, urmat de Marius Comandaru, Parohia Șicula, și Dumitrica Mădălina Vieru, tot din Parohia Șilindia.

Câștigătorii din Protopopiatul Sebiș la Secțiunea literară au fost Florin Ionel Panțireanu, Parohia Dieci, Adela Maria Tomuța, Parohia Bârsa, și Ionel Dorel Dașcău, Parohia Almaș. Secțiunea artistică la acest protopopiat i-a avut câștigători pe Sergiu Mihăiță Stremciuc și Roxana Ioana Ginga, din Parohia Dezna, și pe Andreea Georgeta Rascarache, Parohia Hălmagiu. Premiul I la Secțiunea multimedia i-a fost oferit lui Andrei Marius Gligor, Parohia Gurahonț, premiul II, Mariei Veronica Cojocaru, Parohia Hălmagiu, și premiul III, lui Florin Margea, din Parohia Revetiș.

Câștigătorii etapei la nivelul protopopiatelor se vor întrece în etapa eparhială, dintre aceștia fiind apoi selectați cei care vor reprezenta Arhiepiscopia Aradului în etapa națională.

Comentarii Facebook


Știri recente