Festivitatea de ridicare a eparhiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie

De astăzi, Episcopia Romanului poartă titulatura de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Ridicarea în rang a acestei eparhii a fost făcută de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc la Catedrala episcopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, după Slujba Sfintei Liturghii, ne informează TRINITAS TV.

O dată cu ridicarea în rang de arhiepiscopiei a Episcopiei Romanului, Preasfințitul Părinte Episcop Eftimie a fost ridicat la rang de arhiepiscop, iar Preasfințitul Părinte Arhiereu – Vicar Ioachim Băcăuanul la rang de Episcop Vicar. Pe scena special amenajată din curtea Catedralei episcopale, Preasfințitul Părinte Ioachim a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel însemnele de episcop vicar: mantia de arhiereu, crucea patriarhală pentru arhierei și cârja arhierească.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mers și la Reședința episcopală unde a înmânat Preasfințitului Eftimie însemnele arhiepiscopale: mantia de arhiereu, Crucea patriarhală pentru arhierei, engolpionul și cârja arhierească.

La evenimentul de la Roman au participat astăzi, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel alți 13 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, înconjurați de un sobor de peste 300 de preoți din cele cinci protopopiate ale Episcopiei Romanului. De asemenea, cei peste 6000 de credincioși prezenți s-au putut închina și la racla cu moaștele Sf. Teodosie de la Brazi, care a fost adusă în procesiune ieri la Catedrala episcopală din Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente