Festivitatea de premiere a seminariștilor din Oradea

Joi, 10 iunie, începând cu ora 12.00, în Paraclisul Episcopal ‘Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici, Mitropoliții Transilvaniei’, de la Centrul Eparhial, va avea loc Festivitatea de încheiere a cursurilor anului școlar 2009-2010 a elevilor de la Liceul Teologic Ortodox ‘Episcop Roman Ciorogariu’ din Oradea, informează ‘Ziarul Lumina’. Cu acest prilej, Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, va asista la slujba de Te Deum și va acorda personal mai multe diplome și premii speciale elevilor premianți, care au excelat la materiile studiate, și care s-au remarcat prin disciplină și conduită morală ireproșabilă.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Oradiei: „În Paraclisul episcopal ‘Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici’ de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei va avea loc o slujbă de Te Deum la care va asista Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie, după care va avea loc festivitatea propriu-zisă de premiere a elevilor care va fi prezidată de către Preasfințitul Sofronie. Astfel cei mai merituoși dintre elevii liceului vor primi din partea Preasfințitului diplome speciale, precum și daruri constând în cărți și reviste”.

Premiile constau în cărți și reviste cu conținut teologic, cultural și religios, editate de Editura ‘Basilica’ a Patriarhiei Române, de Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române și de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente