Festivitatea de premiere a participanților la faza pe municipiu a concursului ‘Icoana din sufletul copilului”

La Palatul Național al Copiilor din București a avut loc astăzi, 26 iunie 2009, festivitatea de premiere a elevilor participanți la faza pe municipiu a concursului național de creație ,,Icoana din sufletul copilului”, ediția a XVII-a. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. La manifestare a fost prezent Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopia Bucureștilor.

Concursul a avut 4 secțiuni: icoane pe sticlă, icoane pe lemn, o secțiune dedicată realizării de ouă încondeiate și felicitări cu tematică religioasă și artă fotografică. Competiția a reunit peste 80 de lucrări, trimise de elevii instituțiilor de învățământ bucureștene. Au fost premiate 36 de creații, iar la faza națională vor participa câștigătorii premiilor I, II și III.

Lucrările realizate de elevi au fost expuse timp de 10 zile, în perioada 16- 26, la Palatul Național al Copiilor. Premile oferite câștigătorilor au constat în cărți și CD-uri cu conținut religios.

Etapa națională a concursului de creație ,,Icoana din sufletul copilului” va avea loc în a doua jumătate a lunii august, la Sibiu, în cadrul Olimpiadei naționale de meșteșuguri artistice tradiționale.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente