Festivitatea de premiere a câștigătorilor Olimpiadei de religie – faza națională

Miercuri, 20 aprilie a.c., la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din municipiul Galați, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor celei de a III-a ediții a Olimpiadei de religie – faza națională, după cum ne-a menționat părintele diacon Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În anul „2011-Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”, acest eveniment cultural – spiritual s-a desfășurat în municipiul Galați. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, respectiv Inspectoratul Școlar Județean – Galați, fiind găzduit de Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, Liceul Pedagogic „Costache Negri” din Galați și de Universitatea „Dunărea de Jos”- Galați.

La cea de a treia ediție a Olimpiadei de Religie au participat anul acesta peste 250 de elevi de la clasele a VII-a – a XII-a din toate județele țării, ocupanții locului I la faza județeană a concursului.

În debutul programului, Corul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galați a susținut un scurt concert de muzică religioasă, care a cuprins cântări specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

În urma corectării lucrărilor, au fost desemnați trei câștigători pentru fiecare nivel precum și 10 mențiuni la nivelul fiecărei clase.

Totodată, au mai fost oferite 7 premii speciale din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Prefecturii Galați, Primăriei Municipiului Galați, Consiliului Județean Galați, Inspectoratului Școlar Județean Galați, Cotidianului „Viața Liberă” și Centrului Cultural „Dunărea de Jos” – Galați, pentru participanții care au dat dovadă de originalitate.

Comentarii Facebook


Știri recente