Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului Alege școala, la Craiova

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Căminul preoțesc „Renașterea” din Craiova a găzduit astăzi, 19 iunie, festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului național de creație „Alege școala”, faza pe protoierie, după cum ne-a mărturisit Gheorghe Cioiu.

Acțiunea este parte a Proiectului „Alege școala!”, derulat de Patriarhia Română,în colaborare cu Fundația World Vision România. În cadrul acestui proiect, elevii aparținând protoieriilor Craiova Nord și Craiova Sud au participat la o serie de activități catehetice, care au avut drept scop prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar. Astfel, 500 de elevi din parohiile celor două protoierii, însoțiți de preoții de la parohiile din care fac parte, au participat la un concurs de creație care s-a desfășurat pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia. Elevii au depus la protoieriile de care aparțin poezii, scrisori, povestiri moralizatoare sau rugăciuni, desene, picturi sau fotografii, interviuri întocmite de aceștia și prezentări multimedia, pe teme precum „Școala mea”, „Școala din pridvorul Bisericii” și „În Biserică și în Școală, educația pentru Viață”.

Creațiile copiilor au fost jurizate de o comisie formată din preoți și cadre didactice de la liceele și colegiile naționale din municipiul Craiova. La secțiunea „Literară”, elevii clasați pe locul I au fost Catană Florina Alexandra, de la Colegiul Național „Ștefan Velovan” și Cristian Mihnea Stancu, de la Școala nr. 12 „Decebal” din Craiova; la secțiunea „Artistică”, premiul I a fost înmânat lui Vicențiu Bonea, elev la Liceul de Artă „Marin Sorescu” și Mihaelei Lungu, de la Colegiul Național „Carol I”. La secțiunea „Multimedia”, elevii selectați pentru locul I au fost Marius Modan, de la Liceul Teoretic din Amărăștii de Jos și Iulian Iliescu, de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

După festivitatea de premiere, părintele protopop Florin Bonea, de la Protoieria Craiova Sud, i-a felicitat pe elevii care au participat la concurs și a adresat cuvinte de apreciere asupra calității lucrărilor realizate de aceștia.

„Creațiile sunt foarte valoroase și de aceea a fost foarte dificil să facem o selecție. Copiii sunt foarte talentați, lucrările fiind rodul ostenelii depuse de aceștia, de preoții și profesorii de Religie care i-au însoțit în acest concurs și, în aceeași măsură, al bunei colaborări cu părinții”, a precizat părintele protopop Florin Bonea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…