Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București

Săptămâna viitoare va avea loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București. Joi, 1 octombrie, profesorii și studenții vor participa la Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății, informează TRINITAS TV.

De la 1 octombrie vor începe anul universitar la Facultatea de Teologie din București aproximativ 1600 de studenți, înmatriculați la cursurile de licență, la cele de masterat și la școala doctorală.

Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București a fost înființată în anul 1881. În timpul regimului comunist a funcționat ca Institut Teologic de Grad Universitar. Odată cu anul universitar 1991-1992, Facultatea a revenit în cadrul Universității, prin Protocolul încheiat între Ministerul Învățământului și Științei, Secretariatul de Stat pentru Culte și Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…